Det allra enklaste sättet att idag kunna få ett privatlån är att använda sig av Internet. Där finns det samlingssidor där man enkelt fyller i ett formulär, som ger en omdirigering till en sida som visar förslag på de olika privatlån som finns tillgängliga. Ansök om privat lån på detta sätt, eftersom det både är enkelt samtidigt att få en chans att jämföra olika privatlån innan man bestämmer sig för att teckna ett.

Det bästa med denna typ av ansökan är att man får ett stort utbud av aktörer listade som svarar exakt till det behov av privatlån som man har. Dessutom görs endast en kreditansökan, jämfört med när man själv anlitar flera låneinstitut. Detta trots att man med hjälp av ett formulär samtidigt får kontakt med ett större antal låneaktörer. Man ska vara noggrann med att inte alltför många kreditansökningar görs, då detta kan leda till att man blir mindre kreditvärdig.

Varför ansöka om ett privat lån?

Om man har hamnat i en ekonomisk knipa och behöver tillgång till extrakapital finns det idag stora möjligheter att få låna pengar. Man ska dock komma ihåg att eftersom räntesatsen kan variera mycket kan det bli en dyr affär om man inte ser upp. Det är bättre att ansöka om ett privatlån än ett smslån även om summan är liten. Detta för att räntesatsen för ett smslån är väldigt hög samt att lånetiden ofta är väldigt kort.

Om man har ett flertal smslån kan det vara bra att försöka lösa ihop dem till ett samlat privatlån, då lånebilden blir mer överskådlig, samt att man bara får ett enda större lån att tänka på. Detta förenklar betalningsförmågan och blir dessutom billigare i längden. De flesta privatlån saknar ett krav på någon form av pantsättning på samma sätt som ett smslån gör. Det är dock att föredra att man har ett privatlån, vilket blir förmånligare.